• Muzeum Współczesne Wrocławia
    Muzeum Współczesne Wrocławia Zwycięski projekt konkursowy, na adaptację wnętrz schronu przy placu Strzegomskim we Wrocławiu na Muzeum Współczesne Wrocławia (MWW). Projekt został wykonany w trzyosobowej grupie COMON. Galeria została zaprojektowana według prostej idei opartej na podkreśleniu osi budynku. Główne wejście prowadzi do centralnego holu z recepcją w stylu hightech, windą i klatką schodową. Konstrukcja i lekkość - to podstawowa idea. Ażurowe, liternicze pasy, inspirowane są twórczością Stanisława Drożdża. W kawiarni dominują pasy tworzące integralne połączenie sufitu, ścian i stolików. Sala debat zaś utrzymana jest w konwencji geometrycznych, modułowych form.
  • Muzeum Współczesne Wrocławia
  • Muzeum Współczesne Wrocławia
  • Muzeum Współczesne Wrocławia